Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 29 november 2021

D66 Hilversum presenteert kandidatenlijst GR2022

De 40 kandidaten waarmee D66 Hilversum gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 zijn bekend. Lijsttrekker Annette Wolthers (foto): “Ik ben ontzettend trots op de kandidatenlijst die wij aan u presenteren. Met sterke, betrokken en energieke mensen willen wij verder met de uitdagingen van Hilversum. Duurzaamheid, wonen en kansengelijkheid voor alle Hilversummers zijn onze speerpunten. Wij gaan ervoor!”

Op 23 oktober presenteerde de Lijstadviescommissie een advieslijst. Hierna voerden de kandidaten intern campagne bij de leden van D66 Hilversum. Via een digitale stemming onder alle leden is nu de definitieve lijstvolgorde vastgesteld. Afdelingsvoorzitter Joost Koelega: “Met een sterk groeiend aantal leden ben ik verheugd over de vele enthousiaste, bedreven mensen die de Hilversumse kiezer namens D66 willen vertegenwoordigen. Zij staan te springen om zich met hart en ziel in te zetten en het D66-gedachtengoed te vertalen naar actie voor onze mooie Mediastad. Met gepaste trots presenteer ik namens onze partij deze toppers aan Hilversum. Ook ben ik blij met onze lijstduwers Annemarie den Daas, Wimar Jaeger en Eric van der Want. Sterke, toegewijde politici die die heel veel betekend hebben voor onze stad. Zij zullen niet terugkeren op het politieke toneel, maar ondersteunen onmiskenbaar het D66-geluid. Met deze lijst voor de Raad gaan we Hilversum sterker maken, met oog op de toekomst. De kiezer is straks aan zet om onze fantastische woon- en werkplaats beter te maken!”

Benieuwd naar de verkiesbare kandidaten? Ontdek ze via het introductiefilmpje!

Beschikbaar via Facebook of Twitter

Definitieve kandidatenlijst

 1. Annette Wolthers (eerder verkozen als lijsttrekker)
 2. Vivienne Wesselink
 3. Jarno Deen
 4. Harmen Lindeboom
 5. Pim Van Den Brink
 6. Abdellatif Zaabat
 7. Bonne van Hattum
 8. Roderik van Grieken
 9. Robbert Jan Proos
 10. Hein Jaarsma
 11. Jos van Nistelrooij
 12. Michiel den Boer
 13. Godert Zijlstra
 14. Peter Paul Coppes
 15. Ivo Booijink
 16. Wendy Van Hal
 17. Jesse Markus
 18. Pauline Simons-Jongens
 19. Philip Groen
 20. Berend Snijders
 21. Marianne van Vliet
 22. Sander Verfaillie
 23. Sharon ter Wee
 24. Marijke Groesz
 25. Evelien Steensma
 26. Ruben Alderse Baas
 27. Dion Zoontjens
 28. Mark van der Veen
 29. Mark van Oosten
 30. Ron Schuurmans
 31. Nienke Feenstra
 32. Volker van de Kerke
 33. Marijke Koets
 34. Robert Bouma
 35. Wilbert Kroesen
 36. Theo Klarenbeek
 37. Marc van der Wel
 38. Eric van der Want
 39. Wimar Jaeger
 40. Annemarie den Daas