Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 november 2020

Jarno Deen nieuw commissielid D66 Hilversum

Een nieuw gezicht in de fractie, maar al langer bekend binnen D66-Hilversum. Jarno Deen is op 11 november tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als commissielid voor de D66-fractie. We stelden Jarno een aantal vragen om hem beter te leren kennen!

Ben je al lang lid van D66?

Ja, best wel. Ik ben in mijn studententijd in Enschede actief geworden en ben sinds 2003 lid.

 

Wat motiveerde je destijds om lid te worden van D66?

D66 is voor mij de partij die met een positieve grondhouding en open blik voor de beste oplossingen kiest, zonder dogma en altijd met oog op de lange termijn. Verder spreekt het idee me erg aan dat mensen zelf verantwoordelijk kunnen nemen maar dat er wel een vangnet moet zijn. Echt sociaal-liberaal dus!

 

Je hebt al meer ervaring binnen D66, wat heb je zoal gedaan in het verleden?

Ik ben sinds 2011 ongeveer 8 jaar bestuurslid geweest in Hilversum, waarvan de laatste 2 jaar als voorzitter. Ik heb veel verschillende dingen gedaan in die jaren maar ik heb altijd een nauwe link met de fractie gehad. Zo heb ik in 2013 het verkiezingsprogramma mogen organiseren en ik was meestal wel te vinden bij campagne-activiteiten. De kers op de taart was voor mij om als voorzitter de partij door de verkiezingen van 2018 te leiden inclusief de coalitieonderhandelingen. Dat was een leuke en leerzame tijd.

 

En nu commissielid, zijn er specifieke onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent?

Alles! Ik heb een brede interesse en wil de komende periode gebruiken om de punten op de raadsagenda en het raadswerk beter te leren kennen. Ik wil me in ieder geval inzetten op het onderwerp duurzaamheid en op het traject van de omgevingsvisie. Een bijdrage leveren aan de toekomst van Hilversum, de stad waar mijn kinderen opgroeien, heb ik veel zin in.

 

Zijn er zaken die je wilt bereiken voor Hilversum of op de agenda wilt zetten?

Ik zou graag een betere verbinding willen realiseren tussen de uitvoering van taken en de buurt. Ik denk dat er nog veel kansen liggen om buurten mee te laten denken in de planvorming en ook de uitvoering van de gemeente. Hierbij moet je niet alleen aan nieuwbouw denken maar ook aan het reguliere onderhoud van bijvoorbeeld een speeltuin. Ook met kleine stapjes kun je Hilversum een beetje mooier, groener en duurzamer maken.

 

Kun je iets vertellen over je relatie met Hilversum?

Ik woon sinds 2010 in Hilversum met mijn vrouw Fenny. We zijn na ons trouwen hierheen verhuisd en we hebben inmiddels vier kinderen die inmiddels allemaal op de Violenschool zitten bij ons in de wijk. We komen allebei uit de kop van Noord-Holland (West-Friesland) en we wilden na onze studieperiode graag wonen op een centrale plek in het land dichtbij groen en water en met een intercitystation. Zo viel onze keus op Hilversum en daar hebben we geen moment spijt van gehad.

 

En misschien ook leuk, wat doe je allemaal in je vrije tijd?

Ik ben graag buiten op de fiets met mijn gezin of wat meer sportief (racefiets, mountainbike of gravelbike). Ik ben verder een grote fan van podcasts en ik maak er zelf 2: Typisch Hilversum  waarin ik samen met Wout-Jeroen Hilversum een beetje beter wil leren kennen door het gesprek aan te gaan met ondernemers en inwoners en Publiek Werk een podcast waar ik samen met Laura mensen spreek die werken voor de publieke zaak. Beide podcasts leveren altijd leuke gesprekken op waar ik iets van kan leren. Tenslotte hou ik erg van lezen, zowel fictie als non-fictie. Het laatste boek waar ik erg enthousiast over ben is “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman.